Aanmelden nieuwsbrief

107 mensen gingen je voor. Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Informatie aanvragen

Waarom zoekmachine optimalisatie - Zoekmachine optimalisatie

Bij zoekmachine optimalisatie worden obstakels voor zoekmachines aangepakt waardoor uw website optimaal leesbaar wordt en uw website een hogere positie zal behalen in de zoekresultaten van Google. Zoekmachine optimalisatie resulteert in een hogere conversie zonder dat u daarvoor extra betaalt. Doordat de relevantie van de website wordt verhoogd, wordt u beter door uw doelgroep gevonden.

Waarom is zoekmachine optimalisatie noodzakelijk

Bij de bouw van websites wordt vaak geen rekening gehouden met zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie is noodzakelijk voor een goede website omdat het te maken heeft met de manier waarop zoekmachines werken. Een zoekmachine verkrijgt haar resultaten door op websites regelmatig te ‘spideren’. Dit betekent dat zoekmachines door middel van bepaalde software de broncode van websites bekijken. De spider volgt interne links om te bepalen hoe de site gecategoriseerd moet worden. De bevindingen worden in de databases van de zoekmachines opgeslagen.

Sommige zaken worden wel opgepikt door bezoekers maar niet door spiders van zoekmachines. Dit gebeurt vaak bij afbeeldingen op websites. Een bezoeker ziet bijvoorbeeld een foto van een vlinder op uw website. Wanneer de afbeelding geen naam heeft meegekregen aan de achterkant van de website dan herkent de spider deze afbeelding niet en weet dus niet dat er een vlinder is afgebeeld. Andere beperkingen zijn bijvoorbeeld Javascript en Flash animaties. Door deze beperkingen kan de zoekmachine de website niet geheel bekijken en daardoor ook niet helemaal opnemen in haar database.