Aanmelden nieuwsbrief

107 mensen gingen je voor. Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Informatie aanvragen

Zoekmachine optimalisatie

Met behulp van zoekmachine optimalisatie kunt u een hogere positie in de natuurlijke zoekresultaten van Google behalen. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd (Search Engine Optimization). Het structureel zichtbaar zijn binnen de 'gratis' zoekresultaten van Google brengt een aantal voordelen met zich mee:

  1. zorg voor een hogere relevatie van uw website
  2. beter bereik van uw doelgroep
  3. een hoger rendement

Lees hier meer over de voordelen van zoekmachine optimalisatie.

 

Organische resultaten

Organische zoekresultaten zijn resultaten in de zoekmachine van bijvoorbeeld Google zonder dat er is betaald voor een gesponsorde verschijning. De zoekresultaten waarvoor wél is betaald, ziet u aan de bovenkant en aan de rechterzijde van de pagina. Advertenties worden door Google in de gele/beige vlakken geplaatst. 

Componenten van zoekmachine optimalisatie 

Zoekmachine optimalisatie kent drie componenten die geoptimaliseerd kunnen worden: tekst, indexatie en populariteit. Niet elk component binnen zoekmachine optimalisatie is even belangrijk. Het is daarom van belang dat er voor uw website een passende mix wordt gevonden tussen deze componenten. 

Zoekmachine optimalisatie door Clear Communications

Wanneer u Clear Communications inschakelt voor zoekmachine optimalisatie dan wordt de content op uw website op een dusdanige manier ingericht dat dit zorgt voor een verhoogde positie in de organische zoekresultaten van Google. De relevantie van de website wordt hoger en u wordt beter door uw doelgroep gevonden. Zoekmachine optimalisatie resulteert in een hogere conversie zonder dat u daarvoor extra betaalt. 

Clear Communications heeft hier in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van web development en zoekmachine optimalisatie en is daarom een geschikte partij voor het verzorgen van SEO praktijken. Er wordt door Clear Communications volgens onderstaand stappenplan gewerkt. 

Stappenplan voor zoekmachineoptimalisatie

  1. formulering van doelstellingen + opstellen van het plan van aanpak
  2. keyword analyse
  3. nulmeting
  4. concurrentie analyse
  5. technische analyse
  6. zoekmachine optimalisatie

Wilt u meer informatie over zoekmachine optimalisatie?

Neem contact op