Aanmelden nieuwsbrief

107 mensen gingen je voor. Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Informatie aanvragen

Conversie Optimalisatie

Een conversie is voltooiing van een activiteit op uw website die bijdraagt aan het succes van uw bedrijf. Een conversiedoel kan bijvoorbeeld een aankoop zijn, een offerte aanvraag of een aanmelding voor uw nieuwsbrief. 

Informatie over conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie richt zich op het doormeten en oplossen van aanwezige knelpunten op uw website. Door conversie optimalisatie worden bezoekers beter door uw website geleid en richting het conversiedoel gestuurd. Naast web statistieken spelen ook de gebruiksvriendelijkheid en het design van de website een belangrijke rol.

Waarom conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie richt zich voornamelijk op het optimaliseren van rendement uit bestaande bezoekers. Door conversie optimalisatie krijgt u onder andere inzicht in waar bezoekers in de funnel afhaken en waar omzet wordt gemist. Bovendien wordt duidelijk welke elementen het rendement van uw website verhogen. Het aantal personen dat uw website bezoekt en het totaal aantal bezoekers waarbij het conversiedoel wordt bereikt is van belang voor de kwaliteit van de website. Door gebruik te maken van diverse conversie optimalisatie tools wordt het effect van bepaalde acties of uitingen op uw website gemeten. Metingen leiden doorgaans tot betere prestaties van uw website en een hoger conversiepercentage en een hogere kwaliteit van uw website.

Conversie optimalisatie wordt steeds belangrijker omdat er tussen websites veel onderlinge concurrentie bestaat. Bedrijven ondernemen steeds meer voor een kwalitatief goede website om zodoende hoog in de zoekresultaten te worden weergegeven. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van zoekmachine optimalisatieGoogle AdWords en ook webontwikkeling.

Voordelen van conversie optimalisatie

  • meer sales/leads genereren
  • gebruiksvriendelijke website
  • relevante landingspagina's
  • specifieke advertentieteksten
  • bezoekers worden richting conversie gestuurd
  • hoger conversiepercentage (ROI)
  • meetbare resultaten
  • omzet verhoging

Conversie optimalisatie door Clear Communications

Clear Communications heeft veel ervaring in conversie optimalisatie en helpt u snel en effectief uw conversieratio te verhogen. Voor optimaal gebruiksgemak van de website wordt er nagedacht vanuit de consument. Valkuilen en succesfactoren worden voor u in kaart gebracht. Clear Communications garandeert u snel een hogere ROI. 

Wilt u meer informatie over conversie optimalisatie?

Neem contact op