Aanmelden nieuwsbrief

107 mensen gingen je voor. Mis niets en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Informatie aanvragen

Affiliate marketing

Adverteerders en publishers werken bij affilate marketing samen om nieuwe leads en sales te genereren. Online promotiemateriaal wordt in de vorm van links, banners of een productfeed op websites van derden geplaatst. Deze derden (publishers) krijgen een vaste sales vergoeding of een vast verkooppercentage vergoeding als er iets via hun site verkocht wordt. Affiliate marketing is dus een performance based model waarbij adverteerders alleen een vergoeding hoeven te geven voor een tot stand gekomen sale (CPS) of lead (CPL). De vergoeding voor publishers is vaak een vast bedrag of een bepaald percentage. 

De voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing heeft vele voordelenUw dienst of product word volop door derden gepromoot en u betaalt alleen wanneer er daadwerkelijk een sale of lead wordt geregisteerd. Deze online marketing strategie wordt reeds door vele bedrijven ingezet binnen de marketingmix om het online bereik te vergroten en conversie te verhogen

Voor veel websites en webshops is affiliate marketing aantrekkelijk omdat zij met een affiliatemodel meer kunnen verdienen dan met andere marketingmodellen. Het voordeel voor publishers is dat er geld kan worden verdiend door via uw website producten van andere bedrijven aan te bieden zonder zelf producten op voorraad te hebben. Voor adverteerders is affiliate marketing een goed model om zodoende het bereik te vergroten en meer verkopen te realiseren. 

Affiliate marketing door Clear Communications

Met de kennis en ervaring die Clear Communications als publisher en adverteerder heeft opgedaan in de affiliate branche kunnen wij u goed begeleiden bij het opzetten van een affiliate marketing campagne. Omdat wij weten wat de valkuilen en succesfactoren zijn, kunnen wij u helpen om de campagne tot een succes te brengen.

 

Wilt u meer informatie over affiliate marketing? Neem contact op