E-commerce doet het goed in België met een kwartaalomzet van €2 miljard. 21-09-2015 - E-commerce - door Peter Boiten

Consumenten in België hebben in het tweede kwartaal van 2015 bijna €2 miljard uitgegeven op het internet. Hierdoor is e-commerce goed voor 14% van alle bestedingen in België.

 

Belgische cijfers e-commerce

Uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor blijkt dat er in België gemiddeld vijf online bestellingen per seconde werden gedaan met een gemiddelde bestelwaarde van €103,-. Zo’n 6,7 miljoen Belgen hebben het afgelopen kwartaal iets online gekocht. Dat komt neer op 72,6% van alle Belgen met een leeftijd ouder dan 15 jaar. Zo’n 3,88 miljoen mensen uit Vlaanderen kochten iets online, de bestedingen liepen hierbij op tot €1,14 miljard.  In Brussel en Wallonië plaatsten 2,82 miljoen consumenten een bestelling via het internet met een totale waarde van €830 miljoen.  

 

Online producten en diensten verkopen in België

Het grootste gedeelte van de online verkopen, 72% is voor producten. De waarde van producten vertegenwoordigt slecht 42% van het totaal. Dit is te verklaren doordat er ‘dure diensten’, zoals pakketreizen en vliegtickets, vooral online worden aangeschaft. Op dit moment wordt 59% van alle uitgaven aan diensten in België reeds online gedaan. Speelgoed en telecom doen het ook goed wat betreft e-commerce. Respectievelijk 31% en 30% van de aankopen gebeurt reeds online. Voor producten geldt dat slechts 7% van alle uitgaven aan producten online wordt aangeschaft.

 

Populaire bestel - en betaalmethoden België

De online bestellingen worden door 1 op de 10 Belgen geplaatst via een tablet. Er worden ook online bestellingen via een smartphone (2,6%). Overige bestellingen worden geplaatst via een laptop of pc. De meeste bestellingen worden betaald met een creditcard (35%) of een Bancontact (30%). In Belgie wordt PayPal ook gebruikt als betaalmiddel, 12 % van de betalingen verloopt via deze methode. 

 

Bron: RetailDetail

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen